BINA-ISTRA je u lipnju 2010. godine uvela mogućnost plaćanja cestarine putem ENC uređaja. Uređaj ENC - BINA-ISTRA može se koristiti i na naplatnim mjestima HAC-a i ARZ-a, te se ENC uređaji HAC-a i ARZ-a, uz prethodno kodiranje u sustav naplate BINA-ISTRE, mogu istovremeno koristiti na naplatnim mjestima Istarskog ipsilona.

Novi pretplatnici BINA-ISTRE ostvaruju do 50% popusta na cijenu cestarine, dok je za postojeće pretplatnike potrebno zamijeniti magnetsku karticu novim ENC uređajem (cijena uređaja 100,00 kn + PDV) te odabrati odgovarajući model pretplate kojim se ostvaruju novi popusti. Saldo sa postojećeg računa automatski se prenosi na račun ENC uređaja.

Korisnicima koji već posjeduju ENC uređaj HAC-a i ARZ-a, a žele ga koristiti i na Istarskom ipsilonu, ponuđena su dva rješenja. Ukoliko su česti korisnici Istarskog ipsilona, mogu postati pretplatnici Bina-Istre na način da dolaskom na mjesto prodaje pretplate na cestarinu otvore dodatni račun na postojećem ENC uređaju i tako ostvare popust do 50% na cijenu cestarine na dionicama Istarskog ipsilona. Ako tek povremeno koriste dionice Ipsilona, moguće je dolaskom na mjesto prodaje pretplate na cestarinu Bina-Istre sa svojim ENC uređajem prijaviti kreditnu karticu na račun ENC uređaja te će se prilikom prolaska kroz naplatno mjesto teretiti prijavljena kreditna kartica po punoj cijeni cestarine.

Mjesta prodaje pretplate na cestarinu:

Prodajno mjesto: Tunel Učka
Prodajno mjesto: Most Mirna
Prodajno mjesto: Čvor Pula
Od ponedjeljka do subote 7:00 - 19:00

Za detaljne informacije o načinu i prednostima korištenja, modelima pretplate i prodajnim mjestima ENC BINA-ISTRA uređaja pročitajte informativne letke ili nazovite besplatni info telefon 0800 600 601

Soba 2 Stola© 2004-2019 Hrvatska udruga koncesionara za autoceste s naplatom cestarine - HUKA
Sva prava zadržana.