Europski dan bez poginulih na cestama obilježit će se ove godine u srijedu, 19. rujna, tijekom Europskog tjedna mobilnosti  koji će trajati od 16. – 22. rujna. European Day Without A Road Death ili Projekt EDWARD ovime ulazi u treću godinu realizacije, a cilj mu je  jedan dan bez poginulih osoba u prometu. Projekt je pokrenula Europska mreža prometne policije (TISPOL), a podržava ga Europska komisija.

Želja nam je da svi sudionici u prometu razmisle o rizicima; o tome kako njihovi postupci utječu na druge sudionike u prometu te da razmisle o načinima smanjivanja rizika i povećanja sigurnosti.

Ove godine i Europsko udruženje autocesta ASECAP i Hrvatska udruga koncesionara za autoceste s naplatom cestarine kao njen član pridružila se akciji senzibiliziranja javnosti za ovaj široki društveni problem.

U projekt se možete uključiti potpisivanjem prisege o poželjnom ponašanju sudionika u cestovnom prometu putem projectedward.eu ili biti dio dijaloga na društvenim mrežama preko #ProjectEDWARD. 25 milijuna ljudi podržalo je projekt na Twitteru.

Opširnije: Europski dan bez poginulih na cestama 19. rujna 2018.

GLOBAL TOLLING SUMMIT

5. – 7 . rujna 2018., Salzburg, Austrija

Rezervirajte datum !

Opširnije: GLOBAL TOLLING SUMMIT

Uloga infrastrukturnih investicija u novom paketu europske cestovne mobilnosti  

Opširnije: ASECAP-ovi dani studija i informacija 2018

Upravitelji tunela u Europi suočavaju se sa ogromnim izazovima kada je u pitanju povećan tranzitni prijevoz opasnih tvari, obujam prometa i regulativa koja ih prati. Forum o sigurnosti i zaštiti od požara u tunelima pruža odličnu priliku za interaktivno učenje i umrežavanje u svrhu "benchmarkinga" i u krajnjoj mjeri poboljšanja u procesu planiranja mjera sigurnosti, njihove implementacije i prakse unutar kritične zajednice tunela u Europi.

Opširnije: Forum o sigurnosti i zaštiti od požara u tunelima

Soba 2 Stola© 2004-2019 Hrvatska udruga koncesionara za autoceste s naplatom cestarine - HUKA
Sva prava zadržana.