Europski dan podizanja svijesti o osobama koje rade na sigurnosti i udobnosti vozača na autocestamaEuropski dan podizanja svijesti o osobama koje rade na sigurnosti i udobnosti vozača na autocestama, a koji se obilježava 20. lipnja pod sloganom “#On(a) radi #Ja pazim”( #(S)heWorks #ICare) podržavaju i upravitelji autocesta, Bina-Istrad.d., Hrvatske autoceste d.o.o. i Autocesta Zagreb-Macelj d.o.o.

Prisutan je značajan porast nesreća koje uključuju osobe koje rade na autocesti. Iako se takve nesreće uglavnom odnose na ophodare, one također obuhvaćaju i ostale djelatnike koji vrše intervencije na autocesti u cilju sigurnosti svih dionika (policajci, vatrogasci, hitne i vučne službe).

U većini slučajeva nesreće nastaju kao posljedica pospanosti ili nepažnje vozača uzrokovane korištenjem raznih ekrana (mobitela, tableta, GPS-a i slično).

Upravitelji autocesta upozoravaju na prethodno navedena rizična ponašanja koja ugrožavaju živote ophodara i vozača te pozivaju na mobilizaciju svih aktera za promjenu ponašanja i podizanju svijesti o opasnostima uzrokovanim korištenjem ekrana. 

​Kampanja pod sloganom “#On(a) radi #Ja pazim” ima za cilj podići svijest o opasnostima neodgovornog ponašanja te povećati sigurnost vozača i djelatnika koji rade na autocesti što je glavni prioritet upraviteljaautocesta.

Hvala Vam što pazite.

Bina-Istra d.d.
Hrvatske autoceste d.o.o.
Autocesta Zagreb-Macelj d.o.o.
Soba 2 Stola© 2004-2024 Hrvatska udruga koncesionara za autoceste s naplatom cestarine - HUKA
Sva prava zadržana.