Održana 7. ASECAP-ova konferencija o sigurnosti cestovnog prometa u Madridu

U Madridu je 25. ožujka ove godine održana sedma po redu godišnja konferencija ASECAP-a o sigurnosti cestovnog prometa, kojom prilikom su operateri autocesta prezentirali svoja najnovija rješenja i rezultate postignute u spašavanju života na autocestama kojima upravljaju.

U svom pozdravnom govoru, Jean Mesqui, predsjednik Europskog udruženja autocesta ASECAP, jasno se obavezao da

sigurnost prometa na autocestama jest i uvijek će biti najvažniji prioritet ASECAP-a i njegovih članica koje će nastaviti dosljedno ulagati financijska, ljudska i tehnička sredstva kako bi osigurale cestovnu mrežu najviše razine sigurnosti u Europi.

U nastavku konferencija se odvijala kao forum na kojem su glavni nositelji/dionici sigurnosti cestovnog prometa raspravljali o najvećim izazovima i problemima cestovne sigurnosti što potvrđuje da su zajedničko razumijevanje problema i snažna koordinacija temelj za predlaganje i provedbu učinkovitijih i inovativnijih okvira cestovne sigurnosti širom Europe. Predstvanici europskih institucija, nacionalni predstavnici Španjolskog Parlamenta te stručnjaci s područja cestovnog prometa zajednički su razgovarali o glavnim izazovima s kojima se susreću te razmatrali moguća rješenja.

Konferencija je jasno pokazala da članice ASECAP-a rade vrijedan posao kroz komunikaciju s korisnicima, organizaciju promotivnih kampanji za podizanje svijesti o određenom problemu, primjenu novih tehnologija i uvođenje inovativnih usluga u cilju unapređenja sigurnosti prometa na autocestama i učinkovitog provođenja europskih i nacionalnih propisa. Kao rezultat tog rada članice ASECAP-a smanjile su broj poginulih na svojim autocestama za više od 60%, čime je u posljednjem desetljeću sačuvano 520 života.

Soba 2 Stola© 2004-2023 Hrvatska udruga koncesionara za autoceste s naplatom cestarine - HUKA
Sva prava zadržana.