HAC uveo nadoplatu cestarine putem SMS poruke i putem WEB portala

U travnju ove godine, Hrvatske autoceste d.o.o. uvele su novu uslugu za svoje pretplatnike čime je pojednostavljena nadoplata pretplatničkog računa vezanog za ENC uređaj ili HAC SMART karticu. Nadoplatu za ENC ili SMART karticu moguće je obaviti putem SMS poruke te putem WEB portala.

1. Nadoplata ENC-a putem SMS bonova

U ponudi se nalaze tri vrste pretplatnih bonova (300, 500 i 900 kn), a korisnik slanjem SMS poruke koja sadržava „broj ispod folije" i „broj ENCa"na broj 80422 može nadoplatiti željeni iznos cestarine s 10% popusta.

Korisnici, koji putem internet stranice www.prodaja.hac.hr dodijele broju ENC uređaja svoj broj mobilnog telefona, u sadržaj SMS poruke upisuju samo "broj ispod folije".

Bonovi su dostupni na svim naplatnim postajama HAC-a od 00 - 24 h, u 17 prodajnih ureda HAC-a kao i na prodajnim mjestima INA-e, TIFON-a, OMV-a i HAK-a.

2. WEB kupovina ENC paketa

Web kupovina je usluga koja korisnicima u Republici Hrvatskoj i određenim europskim zemljama omogućava kupovinu ENC paketa iz ponude Hrvatskih autocesta d.o.o.

Korisnik pristupom na stranicu www.prodaja.hac.hr može kreirati svoju košaricu i odabrati jedan ili više ENC paketa. U ponudi su dostupni sljedeći ENC paketi: ENC 420, ENC 610, ENC 1000 i ENC 1000 za drugu skupinu vozila. Plaćanje se vrši putem kreditnih kartica (Amex, Visa ili MasterCard), a na jednu karticu u jednom danu može se kupiti ENC paketa u maksimalnom iznosu do 2.500,00 kn, što uključuje i troškove dostave.

3. Nadoplata ENC ili SMART računa putem WEBSHOP-a

Svaki registrirani korisnik može obavljati nadoplatu pretplatnog računa vezanog za HAC ENC uređaj ili HAC SMART kartice putem web stranica prodaja.hac.hr

Korisnik ovu opciju može jednostavno koristiti odabirom izbornika „nadoplata kreditnom karticom" nakon čega mora upisati željeni iznos nadoplate i upisati podatke o korisniku i kreditnoj kartici (Amex, Visa ili MasterCard).

Nakon što se izvrši navedena procedura, korisniku se skida iznos nadoplate s kreditne kartice.

4. Nadoplata ENC ili SMART računa putem mobilnog uređaja

Registriranim korisnicima ENC uređaja i SMART kartice omogućava se jednostavna nadoplata pretplatnog računa putem mobilnog uređaja. Za korištenje predmetne usluge potrebno je broju ENC ili SMART pretplatnog računa dodijeliti kreditnu karticu (Amex, Visa ili MasterCard) te broj mobilnog uređaja.

Nakon aktivacije usluge koja proizlazi iz provjere Pristupnice dostavljene od strane korisnika u HAC, korisnik može slanjem SMS poruke na broj 80422 nadoplatiti svoj pretplatni račun. U SMS poruci potrebno je samo navesti željeni iznos nadoplate (npr. Sadržaj poruke: 500). Maksimalni iznos nadoplate kreditnom karticom u jednom danu je 2.500,00 kn.

Sve detaljne informacije o nadoplati ENC ili SMART kartice putem SMS poruke te putem WEB portala doznajte na www.hac.hr

ENC - Najbrži način plaćanja cestarine

Hrvatske autoceste d.o.o. (HAC) i Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. (ARZ) uvele su prodaju paketa za elektroničko plaćanje cestarine (ENC) za osobna vozila koji se odsad mogu kupiti na svim naplatnim postajama HAC-a i ARZ-a od 00-24 sata.

ENC je automatska metoda naplate cestarine s minimalnim zaustavljanjem vozila bez posredovanja blagajnika, a proces naplate cestarine odvija se pomoću ENC uređaja smještenog na vjetrobranskom staklu vozila i antene na naplatnoj stazi. ENC sustav podrazumijeva jednostavniju i komforniju uslugu plaćanja cestarine, a na kućnu adresu vam se jednom mjesečno dostavlja popis ostvarenih transakcija naplate cestarine za prethodni mjesec u svrhu jednostavnijeg praćenja korištenja usluge i troškova cestarine.

I sami možete na web stranicama HAC-a i ARZ-a pratiti stanje na vašem računu. ENC model plaćanja cestarine može biti pretplatni model uz popust od 10%, a moguće je i ugovaranje naknadnog plaćanja cestarine u punom iznosu. Pripremljeni paketi sadrže uređaj s nosačem, maramicu za čišćenje mjesta postavljanja i upute za postavljanje,upute za korištenje te opće uvjete s pristupnicom. ENC paket sastoji se od određene vrijednosti cestarine na koji je obračunat popust od 10%. Prodaju se tri paketa u tri vrijednosti: 420, 610 i 1000 kuna.

Uređaj se može odmah koristiti za plaćanje cestarine na autocestama u nadležnosti Autoceste Rijeka-Zagreb d.d. i Hrvatskih autocesta d.o.o. Kada se plaćanjem cestarine potroši iznos iz ENC paketa, uređaj se uz nadoplatu računa može i dalje koristiti. Nadoplata se može izvršiti na prodajnim mjestima HAC-a i ARZ-a te putem bezgotovinske uplate na žiro račun tvrtke u kojoj je paket kupljen (upute se nalaze u paketu).

Pogledajte zašto koristiti ENC!

Soba 2 Stola© 2004-2019 Hrvatska udruga koncesionara za autoceste s naplatom cestarine - HUKA
Sva prava zadržana.