U Varšavi će se 8. ožujka 2016. godine održati 9. godišnja konferencija o sigurnosti prometa na autocestama Europske unije u organizaciji ASECAP-a i poljske tvrtke za autoceste Autostrada Wielkopolska. ASECAP i njegovi članovi smatraju sigurnost prometa ključnom misijom koja vodi cjelokupni rad i aktivnosti društava za autoceste s ciljem da autoceste u Europi i nadalje ostanu najsigurnije prometnice.

Na području sigurnosti prometa na autocestama  najveći izazovi  u budućnosti kao i potencijalna rješenja leže u razvoju kooperativnih sustava između infrastrukture, vozila i vozača, tzv. sigurnosnog trokuta. Blisko partnerstvo, snažno usmjereno na poboljšanje sigurnosti prometa na autocestama, dio je uspjeha. To je jedan od razloga zašto ASECAP teži jačanju odnosa među svim uključenim stranama: industrije, kreatora politika i nadležnih tijela.

Konferencija pruža priliku za aktivnu diskusiju o prioritetima novo imenovanih članova  Europske komisije i Europskog parlamenta te o mogućoj reviziji paketa europskih propisa koji reguliraju sigurnost na cestama. ASECAP i njegovi članovi spremni su podijeliti stajališta i značajna iskustva o tome što treba učiniti  da se postigne cilj “vizija nula” odnosno  0 prometnih nesreća na europskim cestama.

ASECAP i njegovi članovi pripremili su interesantne prezentacije brojnih projekata i inovacija koje se primjenjuju kako bi se omogućila sigurna i učinkovita mobilnost diljem Europe. ASECAP poziva i ostale dionike da iznesu svoje ideje i projekte koji imaju isti cilj: povećanje razine sigurnosti na cestama.

Program potražite ovdje.

Soba 2 Stola© 2004-2021 Hrvatska udruga koncesionara za autoceste s naplatom cestarine - HUKA
Sva prava zadržana.